1969 - 2003


2003 -
 
Våren 1969 startade Siegmar (Sigge) Grosse Däckcentralen i Solna. Vårsäsongen hann starta innan lokalen var färdigbyggd, och bottenplanet asfalterat, så Sigge fick ligga ute på några masonitskivor och skifta hjul våren 69! Vilken tuffing!

Företaget utvecklades och växte hela tiden under sjuttio och åttiotalet. Sigge hade även stora åkerier som han servade med lastbilsdäck på den tiden. Tyvärr inträffade en brand 1990 och Sigge fick slita hårt för att få allt att fungera igen. Lite för hårt visade det sig. Sigge fick en hjärtinfarkt och fick genomgå en by pass operation. Även om Sigge kom tillbaks till firman igen blev han aldrig riktigt kry efter det. Sigge avled julen 2002, 65 år ung.

I oktober 2003 köpte jag, Peter Brennermark, firman av Sigges änka Erika Grosse. Skälet var bl.a. att jag jobbat hos den italienska däcktillverkaren Pirelli i många år. De första 10 åren som teknisk chef, och det var på så sätt jag mötte Sigge. Även han hade ett förflutet från produktionsledet, bl.a. Continental och Good Year. Det innebar att vi förstod varandra väl när det gällde däck. Balansering var ett ämne vi kunde prata länge om J!

Sigge och Erika hade inga barn och Sigge oroade sig för vad som skulle hända med firman den dag han skulle pensioneras. Han frågade mig vid flera tillfällen om jag ville köpa firman men jag tackade nej då min karriär på Pirelli flöt på bra.

Efter hans frånfälle frågade Erika mig igen om jag var intresserad. Efter 16 år på Pirelli började jag känna att det fick vara nog, och jag såg möjligheten att sparka liv i Sigges gamla firma igen som en riktig utmaning.

Däckcentralen var ett respekterat namn p.g.a. den yrkesskicklighet som fanns hos personalen. Jag hade turen att "ärva" Bertil Berra Karlsson som var (och är!) en klippa när det gäller det här med däck. Ville inte byta namn på företaget men ville att det skulle märkas att något nytt skett. Därför blev det "Nya" Däckcentralen men med samma logotype som tidigare. Vi får väl se hur länge vi är "Nya". Går i tankarna att återgå till det gamla namnet. Vi får se!

Berra är pensionerad sedan ett par år men är här och hälsar på ibland. Erika var med och hjälpte till den första säsongen, hösten 2003. Det var även tänkt att hon skulle varit med våren 2004, men i april samma år avled Erika hastigt. Även hon 65 år ung.

Nu är det jag och min son, Raphael Brennermark, som tar hand om er. I vår kommer även Kevin tillbaks. Han var har i höstas och gjorde ett bra jobb så vi är glada att han kunde komma även denna säsong.